zaterdag 19 maart 2011

Overvloed in de kleine moestuin!

Overvloed in de moestuin omdat ik van 2 ontzettend lieve mensen, heel veel zaden en plantjes heb gekregen!


Dit hier heb ik bijvoorbeeld gekregen van iemand die Bonnie heet, ze had zaden over en stuurde me een pm om te zeggen dat ze me wel wilde helpen. Wetend dat ik alles met m`n moestuintje heel erg low butget moet doen.
Opzich lijken die kleine zakjes niet opvallend, maar als je bedenkt wat een enorm bos aan planten eruit kan komen :D echt geweldig. Ik weet niet eens zeker of ik ze wel allemaal al kan gebruiken dit jaar!
Hier een lijstje van alle soorten planten die ik hierdoor kan hebben:
-Detroit bieten
-Record peulen
-Welsh red uien
-Joi Choi Paksoi
-Peper Fish
-Chinese kool
-Zonnebloemen
-Sweet dumpling pompoen ^_^
-Platte peterselie
-Long green trailing courgette (een rankende courgette dus!)
-Wilde spinazi
-Rubarb Chard Snijbiet
-Luculus snijbiet
-Securo spinazi
-knoflook bieslook
-Oregon Sugar pod peulen

Een tweede persoon, die Hans heet, heeft me ook van alles gestuurd. En super pakket met vreselijk blijmakende dingen erin!

Ten eerste een 'geweldige' hoeveelheid aardbeienplantjes, bosaardbeien en Elsanta aardbeien. Ze zitten in de kleine plastic bakjes. Het lijkt klein allemaal, maar uitgeteld zijn het in totaal marliefst +/- 75!
Hier is het misschien iets beter te zien:

In het stuk grond zitten allerlei plantjes, in alle bakjes eromheen, in de groene lange bak boven de stenen planken en in een paar bakken bovenop de composthoop rechts.Ik ga een gedeelte aan m`n moeder geven, omdat die aardbeien ook erg leuk vind en ze is super goed met planten.

Hij stuurde nog meer. Namelijk ook 3 soorten bramenstekjes, een paar geniale soorten munt, een stek van een vijgenboom, citroenmelisse, zaden voor citroen komkommers, zaden voor pronkbonen, zaden voor purple teepee bonen, 2 soorten pootuitjes en als extra verassing... gewoon een complete boomstam met shiitake pluggen erin + losse pluggen voor Buna-shimeji en Nameko paddenstoelen!!

Echt enorme blijheid hier!!
Ze hebben ervoor gezorgd dat ik echt een overvloed aan moestuingroenten en fruit kan gaan hebben. Nu moet ik er zelf nog voor zorgen dat ik alles zo goed mogelijk doe. Veel inlezen dus over al deze nieuwe soorten, en waarschijnlijk weer veel vragen stellen op het forum waar ik deze mensen heb leren kennen. Ik hoop dat het allemaal super goed gaat lukken en kan niet wachten tot het moment dat ik de eerste dingen kan gaan oogsten.

Het eerste wat ik binnenkort wil gaan regelen is 2 grote bakken voor op de stenen planken, zodat daar veel aardbeien planten in kunnen staan. De Elsanta aardbeien boven, omdat die veel zon willen, en de bosaardbeien zitten al in de volle grond eronder, omdat die wel een beetje schaduw kunnen hebben.

^_^

2 opmerkingen:

  1. Hallo Aerin,
    Wat ontzettend leuk al die fantastische kadootjes. Kan me voorstellen dat je er erg blij mee bent. En ik vind het weer leuk om te lezen hoe je tuintje groeit!
    Veel plezier met je plantjes en zaadjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat een overdaad aan giften, geweldig hoor. Ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen