woensdag 9 maart 2011

Nieuw bed + extra kasje + een champignon

Onder de stenen 'planken' is er vandaag een kleine verhoogde bak bij gekomen. Ik heb er meteen blad-mulch op gedaan (uit het bos) omdat er bos-aardbeien in komen :) Hoe ik aan die aardbeien ga komen is nog een verhaal opzich zelf, daar ga ik nog een aparte blog verhaaltje voor maken.


Ondertussen zijn er hier en daar al wat sneeuwklokjes op gekomen, waar ik natuurlijk heel blij mee ben ^_^


Er was ook een nieuwe champignon opgekomen in het champignon-kweeksetje, die ik heel dapper op gegeten heb! De eerste keer dat ik iets dat ik zelf gekweekt heb, eet! De champignon was lekker en smaakvol, ik ben benieuwd naar of er nog meer uit gaan komen.


Er is ondertussen ook nog een tweede kasje bij gekomen, vandaag opgezet. Op deze foto kan je het kasje een beetje zien (links). Verder is op deze foto ook een beetje te zien hoe de tuin aan het veranderen is.

Helemaal achterin, daar waar potten op een muurtje te zien zijn, komen allemaal stokken te staan waar bonen in kunnen klimmen. In de grootste bak komen denk ik courgettes en nog een paar andere planten die veel ruimte willen, ook komkommers. Die bak moet ik nog uitdenken, dus het volledige lijstje komt later.
In de bak links komen een paar mais planten (niet veel natuurlijk) + peulen of bonen, en pompoen 'of' meloen.
In de bak onderin het beeld komen nachtschade planten zoals tomaat, paprika, peper en aubergine (het is een erg warme hoek). En ook sla, radijs, wortel, uien, komkommerkruid, oregano, goudsbloem en ietsje munt. Als het goed is helpen al deze planten elkaar. Vooral komkommerkruid is goed voor andere planten, en goudsbloem ook.

1 opmerking:

  1. Great writing! I want you to follow up to this topic!?!

    cheap clomid

    BeantwoordenVerwijderen