zondag 26 februari 2012

Groeiende zaailingen

Op 14 Januari heb ik de eerste zaden gezaaid, en de meesten doen het al best goed. Het waren oa Micro Tom tomaten, paprika, sla, en Minibel tomaten.
De paprika zaden zijn nog niet opgekomen, dus ergens deze week wil ik dat opnieuw gaan proberen. Maar de rest gaat verder wel goed, en ik wil de tomatenplantjes binnenkort allemaal een eigen bakje gaan geven.

Dit is hoe het er nu uit ziet, inclusief een kleine paddenstoel die er zomaar ineens tussen zat! :D erg leuk vind ik:Je kan op de plaatjes klikken om het groter te zien.


Verder heb ik kort geleden een nieuwe kettinghanger gemaakt met hout en een dremel. Het hout is bewerkt en daarna beschilderd/betekend met een soort acrylverf.
Op deze foto is het nog niet helemaal klaar maar ik vond het wel leuk om te laten zien, en ook wel half moestuin/natuur gerelateerd dus het past nog net in deze blog.

Ik wilde het hout graag beschermen tegen vocht ed, en een goede vriend kwam met het idee daar gekookte lijnolie voor te gebruiken. Dat heb ik gedaan en het werkt heel goed, het vormt duidelijk een goede beschermende laag en een mat/glans uitstraling die ik mooi vind. Het enige is dat het hout er wel donkerder van word, en misschien net iets 'te' donker. Maar ik wil nog even afwachten hoe het er over een tijdje uit ziet, als de olie echt uitgehard is ziet het er misschien wel weer anders uit. Geen idee, maar ik ben benieuwd :)

Ik ben blij dat ik nu weet dat gekookte lijnolie een optie is om hout te beschermen. Ik vind het een mooi en handig spul, ten eerste is het een natuurlijk materiaal, en het lijkt op veel soorten hout echt een 'mooie' en daarbij goede bescherming te geven. Ik ga het zeker weten nog vaker gebruiken.

Dit is hoe het er nu uit ziet:

2 opmerkingen:

  1. tja de paprika wou bij mij ook nog niet. Waarschijnlijk toch nog te vroeg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn tomatenzaailingen zijn allemaal veel te lang geworden, bij jou voor de raam staan ze beter zie ik....

    BeantwoordenVerwijderen