zondag 8 mei 2011

Tomaatjes en wat foto`s van hoe de tuin nu is.

Hier de moestuinbak waarin uiteindelijk zal staan:
Minibel tomaten, Vleestomaten, 3 soorten sla, Radijsjes, Paprika, Pepers, Aubergine, Goudsbloemen, Afrikaantjes, Oost Indische Kers, Oregano, Borage/Bernagie/Komkommerkruid en Munt.
Niet alles is al te zien hier natuurlijk, maar de meeste dingen zitten er al wel in. Nog klein, maar tot nu toe doen ze het goed!
Ik geef geen water in deze bak, alles hier overleeft uit zichzelf. Het enige wat ik wel doe is knoflook en koffie gebruiken om slakken te weren. Ook soms een soort munt aftreksel, omdat ze daar ook niet van schijnen te houden.Als je op de 2de foto een beetje links bovenin kijkt, zie je de eerste tomaatjes! Nog groen natuurlijk, maar verbazend genoeg al best groot. Als je het niet goed kan zien kan je op de foto klikken voor een groter formaat foto.
Op de eerste foto onderin zie je sla, en verder op de 2de foto onder de tomatenplanten zie je een Borage/Komkommerkruid.


Helemaal links onderin een stukje munt, en rechts bovenin nog een Borage/Komkommerkruid.


Hier dan toch nog maar een close-up van een paar van de tomaatjes. Binnen heb ik ook nog wat planten staan, ook daar beginnen de tomaatjes.


Dit zijn de tomaten op de overvolle vensterbank:


De bonen, peulen en spinazie hoek. De spinazie kan je al zien, en een deel van de peulen ook.


Nog 1 foto en dan stop ik, de rest van de tuin laat ik wel in een ander blogbericht zien :)
Hier een deel van de aardbeien, en de omhoog geschoten Japanse Duizendknoop (de lange plant met bamboe achtige stelen achterin)

9 opmerkingen:

 1. wow, dat ziet er goed uit allemaal en dan ook een deel nog zonder water geven........

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat groeit er al veel in jouw tuin zeg! Heel mooi allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja ik ben ook wel verrast door hoe vroeg dat allemaal al kan dit jaar.
  Alleen de komkommer plantjes geven me nog wat zorgen, en de aardbeien eigenlijk ook. De rupsjes vallen nu wel mee, maar ze zien er toch niet optimaal uit nog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw! Al tomaten!? Erg leuk. En dat allemaal zonder water geven. Het groeit allemaal erg snel bij jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik volg je blog al een tijdje. Zo leuk en inspirerend om te zien hoe je van simpele materialen zo'n mooie moestuin maakt. Zelf heb ik ook een klein stadsmoestuintje achter het huis en gebruik ook wat ik kan vinden in de buurt. Wat ik me afvraag, op de foto's zie ik steeds het minikasje dat je zelf gemaakt hebt. Van welke buizen heb je dat gemaakt en hoe heb je die aan elkaar bevestigd? Zijn ze te verkrijgen in de bouwmarkt? Ik zou zelf ook graag zo'n kasje willen maken, dan kan ik straks in de herfst wat langer doorgaan met veldsla kweken e.d.

  Groetjes,
  Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Francis,
  Wat een leuke reactie ^_^ bedankt!
  De kasjes zijn gemaakt van pvc buizen. Je vind ze op de electra afdeling, er worden normaal gezien kabels doorheen getrokken denk ik. Je kan ze makkelijk buigen. Meestal worden ze verkocht in stukken van 2 meter, en voor dit formaat kasje is dat precies goed.
  Je steekt ze gewoon gebogen in de grond, en gebruikt 2 stukken buis van 1 meter aan de zijkanten om het steviger te maken. Ik heb dat gewoon met touw gedaan. Sommige mensen boren ook gaatjes in de buizen.

  Het plastic komt uit een tuincentrum. Het is speciaal voor kasjes. Misschien kan je er gewoon naar vragen.
  Verder is het plastic vast gemaakt met klemmetjes die bij die buizen horen. Ze liggen op dezelfde afdeling. Er zitten spijkertjes in/bij, maar die kan je eruit halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als het niet lukt moet je maar mailen of nog een reactie plaatsen hoor :) dan leg ik het nog verder uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Eerin,

  Had een heel verhaal ingetypt, maar heb het op de een of andere manier per ongelukt gewist.
  Je reactie op mijn vragen was ook ineens verdwenen, net als je peultjesbericht. Het lukt ook een aantal dagen niet om op je blog te reageren. Fijn dat het weer opgelost is. Gelukkig had ik je antwoord wel net gelezen. Bedankt voor je uitgebreide uitleg! Ik ga het zeker proberen.
  Ik had nog een een heel stuk geschreven over de rupsjes (die inmiddels mijn planten ook gevonden hebben), maar dat doe ik binnenkort opnieuw.

  Fijn weekend en geniet van je tuin!

  Groetjes,
  Francis

  BeantwoordenVerwijderen